Sterilizacija staklenki je ključni dio čuvanja za uklanjanje svih bakterija ili gljivica i na taj način štiti hranu koju stavljate u staklenku. Prljave ili nepropisno sterilizirane staklenke zarazit će hranu koja se nalazi unutra i vrlo brzo će se pokvariti.
Ova metoda je metoda kojoj se najviše vjeruje kako biste osigurali da su vaše staklenke savršeno sterilizirane za vaše konzervirane proizvode.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- Zagrijte pećnicu na 130 stupnjeva Celzijusa.
- Položite dupli sloj novina na svaku policu pećnice, ali ne na dno pećnice. Ako koristite plinsku pećnicu, provjerite jesu li novine dovoljno udaljene od plamena.
- Posložite staklenke na policu pećnice, pazeći da se staklenke ne dodiruju. Zatvorite vrata pećnice i sterilizirajte staklenke minimalno 20 minuta.
- Koristeći debele rukavice za pećnicu, izvadite svaku staklenku iz pećnice prema potrebi na podlogu otpornu na toplinu ili toplinski jastučić, pazeći da punite dok je džem ili konzerva vruć kao staklenka.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa