Pizza majstor /

Kako staviti mozzarellu na pizzu?

Image
Foto: Pixabay

Pečete pizzu i zanima vas kako staviti mozzarellu na pizzu? Vrlo je važno na pravilan način staviti mozzarellu na pizzu kako ona ne bi otpustila previše vode.

4.2.2022.
13:36
Pixabay
VOYO logo

Svježa mozzarella je sir od punomasnog mlijeka koji se proizvodi jednostavnim postupkom i prodaje svjež. Zbog toga će svježa mozzarella izdržati samo oko tjedan dana u hladnjaku. Mekana je i kremasta mliječnog okusa. Oblikuje se u obliku kugle i često se pakira zajedno s malo tekućine.

Kada pravite domaću pizzu, imate slobodu odabrati bilo koje dodatke koje želite, od vrste umaka, preko povrća i mesa, do sira ne važno koristite li naribani sir ili svježu mozzarellu. Svježi sir učinit će pizzu ukusnijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da svježa mozzarella zadržava toliko vlage, pizzu može učiniti vodenastom i tako pokvariti ukusan obrok. Srećom, postoji nekoliko jednostavnih koraka koje možete poduzeti kako biste izbjegli mokru, vodenastu pizzu kada topite svježu mozzarellu.

Kako staviti mozzarellu na pizzu? Svježoj mozzarelli treba samo nekoliko minuta da se otopi. Nakon što se mozzarella otopi, ako ostane stajati na pizzi dok se peče, sir će početi otpuštati vlagu. Rješenje za ovaj problem je da prvo ispečete tijesto, umak i preljeve i stavite svježu mozzarellu na pizzu samo posljednjih nekoliko minuta pečenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo