Najlakši način da brzo sačuvate paprike je da ih spremite u zamrzivač. Paprika je jedno od rijetkih povrća koje se može zamrznuti bez prethodnog blanširanja. Iznenađujuće, smrznute paprike se ne pretvaraju u kašu. Gube dio svoje hrskavosti, ali zadržavaju okus i boju svježe paprike. Smrznute paprike možete koristiti za pripremu salse ili bilo kojeg drugog recepta kod kojeg biste inače koristili paprike.
Odrežite peteljke, membrane i sjemenke paprike. Ogulite, narežite, nasjeckajte ili narežite na kockice ovisno o tome kako ćete ih koristiti. Limove za pečenje obložite papirom za pečenje i posložite komade paprike na lim tako da se ne preklapaju. Stavite limove za pečenje u zamrzivač i zamrznite dok paprike ne postanu čvrste, otprilike 1 do 2 sata. Smrznute paprike stavite u vrećice za zamrzavanje, uklonite zrak isisavanjem slamkom i zatvorite vrećicu.
Smrznute paprike označite, napišite datum i čuvajte u zamrzivaču dok ne budete spremni za upotrebu. Iskoristite paprike iz zamrzivača u roku od 8 do 10 mjeseci.