Morski plodovi /

Kako spremiti lignje s okusom mente, čilija i limete

Image

Pripremite lignje na nešto drugačiji način. Donosimo vam recept kako spremiti lignje s okusom mente, čilija i korijandera.

4.2.2022.
13:36
VOYO logo

Lignje kao glavni obrok često pronađu svojem mjesto na jelovniku. Postoje različiti recepti kako spremiti lignje. Donosimo vam recept za pripremu lignji s okusom mente, čilija, limete i korijandera.

Sastojci za pripremu lignji:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 lignje
  • češanj češnjaka
  • prstohvat morske soli
  • šaka listova svježe mente
  • šaka svježih listova korijandera
  • blagi crveni čili
  • žlica maslinovog ulja
  • ½ limete, samo sok

Kako spremiti lignje:

Očistite i pripremite svježe lignje. Tijelo lignje narežite na kolutiće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zgnječite češnjak i začinite sa soli. Metvicu i korijander sitno nasjeckajte. Čili sitno narežite.

Zagrijte tavu na umjerenoj vatri. Dodajte maslinovo ulje, pastu od češnjaka i čili. Kuhajte minutu-dvije, dok češnjak ne počne porumeniti.

U tavu dodajte pripremljene lignje i dinstajte par minuta. Začinite sa soli prema želji. Na kraju dodajte mentu i korijander te sve promiješajte.

Prije posluživanja lignje prelijte limunovim sokom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo