Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Zeleno povrće /

Kako pravilno spremiti kelj?

Kako pravilno spremiti kako biste ga uvijek imali pri ruci za pripremu salata, variva, priloga... Saznajte kako pravilno spremiti kelj.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Postoje brojne metode kako spremiti kelj za kasnije, ali najbolji način kako spremiti kelj je njegovo zamrzavanje. Zamrzavanje zaključava hranjive tvari i za razliku od drugog povrća poput špinata, kelj je dovoljno čvrst da zadrži puno svoje teksture tijekom procesa zamrzavanja.

Kelj je povrće koje se najlakše čuva u zamrzivaču.

Kako spremiti kelj:

Kelj dobro operite.

Osušite kelj ručnicima ili mašinom za salatu - vlaga koja je ostala na listovima kelja može dovesti do opeklina u zamrzivaču.

Listove kelja otrgnite s drvenaste stabljike.

Stavite kelj na veliki lim za pečenje. Možete napraviti više od jednog sloja - kelj se smrzava samo fino složen sve dok je suh. Stavite ga u zamrzivač da se brzo zamrzne 2-3 sata.

Prebacite smrznute listove kelja u željenu posudu za zamrzavanje.

Zamrznuti kelj može u zamrzivaču stajati do godine dana.

Zaštite kelj od propadanja, spremite ga u zamrzivač na brz i jednostavan način.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike