Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Recept i priprema /

Kako na pravilan način spremiti ukusan i sočan biftek?

Kako spremiti biftek da bude sočan? Donosimo provjereni recept kako spremiti biftek da bude sočan i ukusan.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Za pripremu u zatvorenom prostoru preporučujemo prženje vašeg bifteka, iako ga možete ispeći na roštilju ako želite. Čvrsta tava za prženje s debelom podlogom postići će najbolje rezultate. Evo kako spremiti biftek.

Sastojci za pripremu bifteka:

500 g bifteka

sol

papar

Kako spremiti biftek?

Biftek posolite do 2 sata prije, a zatim popaprite neposredno prije pečenja. Pripremite ugljen ili plinski roštilj za izravno zagrijavanje. Zagrijte na srednjoj temperaturi, što će trajati oko 40 minuta za drveni ugljen ili oko 10 minuta za plinski roštilj. Najlakše je koristiti tavu. Zagrijte tešku tavu dok se ne zagrije, ali se ne dimi. Nakapajte malo ulja u tavu i ostavite na trenutak. Dodajte biftek, komadić maslaca, malo češnjaka i začinsko bilje, ako želite. Ravnomjerno pržite sa svake strane preporučeno vrijeme, okrećući svake minute za najbolju koricu.

Ostavite da odstoji na dasci ili toplom tanjuru oko 5 min. Poslužite biftek cijeli ili izrezan na kriške preliven preostalim sokom.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike