Za početak stavite odojka na mjesto gdje možete raditi na njoj da kako biste joj ispraznili sve organe i temeljito je oprali iznutra i izvana. Da bi se dobio najbolji okus, šupljine odojka moraju biti besprijekorno čiste, bez da unutra ništa ostane. Vanjska koža odojka također mora biti besprijekorno čista kako biste je kasnije mogli kvalitetno posoliti.
Pripremite začine za soljenje odojka na način da Pomiješate košer sol, crni papar, smeđi šećer, češnjak u prahu i kadulju ili dodajte sol i papar u paket preljeva za sušenu salatu ili dip mix.
Zagrabite začine u šaku i počnite soliti sve šupljine odojka, jer želite postići da cjelokupna unutrašnjost odojka bude ispunjena. Pripazite da ne izostavite koji dio. Sol odojku daje aromu dok ga pečete i čini meso mekim i sočnim.
Nakon što ste solju premazali unutrašnji dio odojka, ponovno šakama zagrabite začine i utrljajte ih na način da prekrijete cijelu vanjsku kožu. Budući da ste već posolili šupljine, kombinacija soli iznutra i soli koja prekriva odojak izvana te zatvara okuse i sokove, stvarajući sočnog pečenog odojka.