Kako skuhati slanutak? Uzmite slanutak i potopite je u vodu, otprilike tridesetak minuta prije nego što planirate krenuti kuhati. Slanutak ubacite u lonac sa vodom i kuhajte ga tridesetak minuta, te ga nakon toga odvojite u jednu posudicu, također možete koristiti i konzervirani slanutak.
Kako biste skuhali slanutak uzmite lonac koji ste izabrali za kuhanje slanutka, stavite ga na plin i potom ubacite maslinovo ulje i maslac. Dovoljno je oko sto grama maslaca i pola čaše maslinovog ulja. Pričekajte dok se maslac ne otopi, i dok se sve zajedno ne ugrije. Dok se to grije, nasjeckajte jedan luk na sitnije kockice. Kad su se maslac i ulje zagrijali, ubacite nasjeckani luk unutar lonca. Sve dobro izmiješajte kuhačom.
Dinstajte sve dok luk kojeg ste ubacili ne postane staklastog izgleda, kada luk postane staklastog izgleda možete ubaciti nasjeckani celer koji je nasjeckan na sitne kockice, također ubacite češnjak koji je isto nasjeckan na sitne kockice i mrkvu koja ne nasjeckana na ploške. Sve to zajedno lagano dinstajte dok sve zajedno lagano ne omekša. Kada je sve lagano omekšalo, ubacite temeljac, otprilike jednu i pol litru temeljca. Miješajte tokom ulijevanja temeljca, sve dok ne ulijete sav temeljac.
Ubacite par listova lovorovog lista, otprilike dva do tri. Sada poklopite lonac i ostavite sve to zajedno da prokuha na jedno desetak minuta. Nakon desetak minuta, ubacite leću u lonac, te posolite sve po želji, no mi preporučamo prstohvat soli, također i popaprite, isto prstohvat.
Ponovno ostavite desetak minuta da se sve zajedno kuha na laganoj vatri. Kada je prošlo tih desetak minuta, možete ubaciti slanutak. Dok se to kuha, uzmite malu posudicu i razbijte jedno jaje u nju. Umutite ga, možete sa žlicom, vilicom, što god vam je pri ruci. Lagano posolite jaje, dodajte dvije žlice ulja. Dodavajte malo po malo brašna dok miješate cijelu smjesu, sve dok smjesa ne dođe do željene gustoće. Kada vam smjesa postane jednolična, onda ju možete ubaciti u lonac da se kuha sa ostalim sastojcima.
Ubacujte ih tako da zagrabite malom žlicom iz posudice, te ju potom uronite u juhu u loncu, ponavljajte taj postupak sve dok niste iskoristili svu smjesu iz male posudice. Ostavite jedno pet minuta da se sve to kuha, kako bi se noklice skuhale. Nakon tih pet minuta slobodno možete isključiti plin, vaše jelo od slanutka je gotovo, dobar tek. Način kako skuhati slanutak je jednostavan, samo treba malo volje i vremena i ukusno jelo od slanutka je spremno za posluživanje.