Kako bi riža bila dobro skuhana važno je pravilno skuhati rižu. Kako skuhati rižu da ona ne ostane prekuhana ili pretvrda?
Donosimo vam osnovni recept kako skuhati rižu.
Za pravilno kuhanje riže potrebni su vam sljedeći sastojci:
- 1 šalica basmati riže po obroku, odnosno 75 grama po osobi
- komadić maslaca ili pola žličice ulja
Rižu operite u hladnoj vodi, perite je sve dok voda ne postane bistra. Možete je ostaviti i neka se namaka oko pola sata u vodi.
Nakon toga stavite je u tavu na laganu vatru, dodajte maslac ili ulje i promiješajte.
Dodajte dvostruku količinu vode, znači na jednu šalicu riže dvije šalice vode. Začinite sa malo soli.
Neka voda zavrije, promiješajte rižu i poklopite je, smanjite vatru na minimum i neka se kuha oko 10 minuta. Nakon toga maknite rižu s vatre, ona će upiti svu tekućinu.
Stoga ako još niste na ovaj način skuhali rižu naša je preporuka da svakako probate.