Kukuruz je bogat vlaknima, vitaminom B i ugljikohidratima koji nam osiguravaju potrebnu energiju.
Ljeto se približava kraju, ali sezona kukuruza je još tu. Ukoliko vas zanima kako skuhati kukuruz, mi smo tu da pomognemo.
Prije svega, odaberite nekoliko kukuruza koje želite skuhati. Kukuruz se i dalje prodaje na tržnicama, ali ako ste te sreće da imate vlastitog kukuruza u vrtu, donosimo vam najlakši način kako skuhati kukuruz.
Prvo što trebate napraviti je očistiti kukuruz. Potrebno je skinuti ljusku kukuruza te odvojiti tanke niti i malo isprati pod mlazom vode. Uzmite veliki lonac, stavite očišćeni kukuruz u lonac i ulijte vode da prekrije kukuruz. Stavite lonac na vatru i dodajte soli po vlastitoj želji. Kukuruz ostavite da se kuha dok zrna ne omekšaju, ali pripazite da ga ne prekuhate. Kukuruz ostavite u posudi do trenutka posluživanja.
Ovo je najjednostavniji način kako skuhati kukuruz. Vaš kukuruz je spreman za konzumaciju. Dobar tek!