Veliki ste ljubitelj kukuruza, ali nikad ne ispadne dovoljno kuhan? Volite kupovati kuhani kukuruz na štandovi, ali se ne usudite pripremiti ga kod kuće? Radite veliku grešku jer kako skuhati kukuruz nije zahtjevno. Dapače, ne trebate uložiti puno vremena i truda u to kako skuhati kukuruz. Postupak je vrlo jednostavan, a rezultat ukusan.
Donosimo način kako skuhati kukuruz, a koji će vam na vaš stol donijeti kukuruz koji je u isto vrijeme jednako kuhan, sočan i hrskav. Prvenstveno, za to kako skuhati kukuruz treba vam jedan veliki lonac, a zatim:
- 10 klipova kukuruza
- 5 žlica soli
Kukuruz dobro očistite te stavite kuhati u zasoljenu vodu. Nakon vrenja kuhajte još 25 do 35 minuta. Ostavite da se malo ohladi, a zatim poslužite.
Kako skuhati kukuruz je vrlo jednostavno, stoga nemojte tražiti izlike da isto ne učinite. Ako želite da vam bude sočniji, nakon što je skuhan, premažite ga maslacem.