Recept /

Kako skuhati ječmenu kašu?

Image
Foto: Pixabay

Odlučili ste skuhati ječmenu kašu, no ne znate kako? Donosimo recept kako skuhati ječmenu kašu.

28.2.2022.
10:33
Pixabay
VOYO logo

Ječmena kaša odličan je prilog uz glavno jelo. Postoje različiti recepti za pripremu ječmene kaše, primjerice, dinstana ili kuhana ječmena kaša. Kako skuhati ječmenu kašu?

Za kuhanje ječmene kaše treba veći lonac, voda i ječmena kaša. U veliki lonac ulijte vodu i stavite ječam. Voda mora prekriti ječam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite lonac na štednjak i zakuhajte vodu na jakoj vatri. Nakon što proključa, pokrijte lonac poklopcem. Biserni ječam može se skuhati za pola sata, dok je za oljušteni ječam obično potrebno do 45 minuta.

Kuhajte ječmenu kašu sve dok se sva voda ne upije. Ječam bi trebao utrostručiti volumen i biti mekan, a opet žvakav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda ćete trebati testirati ječam svakih 5 minuta ili tako blizu kraja procesa kuhanja dok ne postigne željenu konzistenciju.

Pustite ječam da odstoji 15 minuta bez miješanja kako bi mogao nastaviti apsorbirati višak vode. Ako i dalje ima viška nakon što pustite ječam da odstoji, možda ćete morati ocijediti vodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo