Ječmena kaša odličan je prilog uz glavno jelo. Postoje različiti recepti za pripremu ječmene kaše, primjerice, dinstana ili kuhana ječmena kaša. Kako skuhati ječmenu kašu?
Za kuhanje ječmene kaše treba veći lonac, voda i ječmena kaša. U veliki lonac ulijte vodu i stavite ječam. Voda mora prekriti ječam.
Stavite lonac na štednjak i zakuhajte vodu na jakoj vatri. Nakon što proključa, pokrijte lonac poklopcem. Biserni ječam može se skuhati za pola sata, dok je za oljušteni ječam obično potrebno do 45 minuta.
Kuhajte ječmenu kašu sve dok se sva voda ne upije. Ječam bi trebao utrostručiti volumen i biti mekan, a opet žvakav.
Možda ćete trebati testirati ječam svakih 5 minuta ili tako blizu kraja procesa kuhanja dok ne postigne željenu konzistenciju.
Pustite ječam da odstoji 15 minuta bez miješanja kako bi mogao nastaviti apsorbirati višak vode. Ako i dalje ima viška nakon što pustite ječam da odstoji, možda ćete morati ocijediti vodu.