Dolaze vam gosti, pripremite hladnu platu. Kako sami možete pripremiti i servirati hladnu platu. Hladna plata je zahvalna za serviranje jer ju možete pripremiti nekoliko sati prije, čak i dan prije te smjestiti u hladnjak ili na neko hladno mjesto. Međutim, najbolja plata će biti ona koju pripremite neposredno prije serviranja.
Na hladnu platu možete servirati različite vrste narezaka, sir i ukrasiti s malo povrća. Uz platu obavezno poslužite kruh.
Normativ za hladnu platu za 6 osoba je sljedeći: tri vrste mesnih narezaka (pršut, čajna, zimska salama) po 40 dkg od svakoga, 30 dkg tvrdog sira narezanog na ploške i 40 dkg svježeg sira.
Na podlogu složite mesne nareske u kombinaciji s tvrdim sirom, dok svježi sir servirajte u posebnoj staklenoj zdjelici. Uz platu poslužite kisele krastavce,birajte manje kisele krastavce koje ste prerezali na listove.
Kako biste pravilno servirali platu, obavezno uz platu poslužite kruh.