Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Recept i priprema /

Kako se razvlači tijesto za pizzu?

Kako bi pizza bila savršena, važno je napraviti dobro tijesto za pizzu i pravilno ga razvuči. Kako se razvlači tijesto za pizzu?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Prvi korak u razvlačenju tijesta za pizzu počinje ostavljanjem tijesta na sobnoj temperaturi oko 30 minuta kako bi se opustio gluten.

Zagrijavanje hladnog tijesta olakšava razvlačenje tijesta za pizzu zbog proteina u glutenu koji čini tijesto rastezljivim.

Nakon što se tijesto za pizzu zagrijalo, može biti malo ljepljiva, a jedan od načina da spriječite da se zalijepi za vašu radnu površinu je da pokapate žlicu maslinovog ulja po površini.

Pritisnite središte tijesta dlanom kako biste ispustili zrak i ostavite ga da odstoji pet minuta prije nego što počnete s razvlačenjem.

Kod razvlačenja uhvatite valjak i počnite valjati tijesto prema van. Ravnomjerno rasporedite težinu ruke po njemu kako biste stvorili savršeno okrugli oblik. Ako želite deblju, a ne ravnomjernu koru, valjajte tijesto za pizzu dok rub ne bude deblji od sredine za pola centimetra.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike