Zimnica se može pripremiti i s jabučnim octom. Za pripremu zimnice s jabučnim octom najprije pripremite staklenke. Operite staklenke, poklopce i prstenove sa širokim grlom u toploj vodi sa sapunom i dobro isperite. Ostavite sa strane da se osuši ili potpuno osušite ručno.
Zatim pripremite povrće. Operite i osušite povrće. Ogulite mrkvu. Odrežite kraj graha. Izrežite povrće na željene oblike i veličine.
Dodajte začinsko bilje, začine ili češnjak koje koristite podijelite između staklenki. Pakirajte povrće u staklenke pazeći da ima 1/2 cm prostora od ruba staklenke do vrhova povrća. Pakirajte ih što je moguće čvršće bez razbijanja.
Napravite salamuru od jabučnog octa, vode, soli i šećera te sve stavite u mali lonac na jaku vatru. Pustite da zavrije, miješajući da se otopi sol i šećer. Prelijte salamuru povrćem, napunivši svaku staklenku do 1/2 inča od vrha. Možda nećete koristiti svu salamuru.
Uklonite mjehuriće zraka. Staklenke nježno nekoliko puta dodirnite o pult kako biste uklonili sve mjehuriće zraka. Po potrebi dolijte još salamure.
Zatvorite staklenke. Stavite poklopce na staklenke i pričvrstite prstenove dok se ne stegnu.
Ohladite i ohladite. Pustite da se staklenke ohlade na sobnu temperaturu i spremite ih na hladno i tamno mjesto.