Desert /

Kako se radi ukusna krema od višanja i gustina?

Image
Foto: Pixabay

Krema od višanja i gustina vrlo je osvježavajuća. Kako pripremiti kremu od višanja i gustina?

1.4.2023.
14:15
Pixabay
VOYO logo

Višnje i gustin prilično su čest sastojak u slasticama koje svakodnevno pripremamo. Krema od višanja i gustina jednostavna je za pripremu, a vrlo ukusna. Može se kombinirati sa svim vrstama biskvita ili poslužiti samostalno kao desert u čaši.

Krema od višanja i gustina sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g svježih ili smrznutih višanja
  • 50 g šećera
  • 1 žličica limunovog soka
  • 2 žlice gustina
  • 3 žlice hladne vode

Kada se odlučite za pripremu kreme od višanja i gustina, u početnom koraku očistite višnje od koštica i stavite ih u posudu zajedno sa šećerom i limunovim sokom.

Stavite posudu na srednje jaku vatru i kuhajte dok se višnje ne omekšaju. Bit će vam potrebno oko pet do deset minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim u maloj posudi pomiješajte gustin sa hladnom vodom dok se ne rastvori. Dodajte gustin u posudu sa kuhanim višnjama i miješajte dok se krema ne zgusne, oko dvije do tri minute.

Maknite posudu s vatre i pustite kremu od višanja i gustina da se ohladi na sobnoj temperaturi. Kada se krema ohladi, možete je koristiti za kolače, tortu ili kao preljev za voćne salate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo