Višnje i gustin prilično su čest sastojak u slasticama koje svakodnevno pripremamo. Krema od višanja i gustina jednostavna je za pripremu, a vrlo ukusna. Može se kombinirati sa svim vrstama biskvita ili poslužiti samostalno kao desert u čaši.
Krema od višanja i gustina sastojci:
- 500 g svježih ili smrznutih višanja
- 50 g šećera
- 1 žličica limunovog soka
- 2 žlice gustina
- 3 žlice hladne vode
Kada se odlučite za pripremu kreme od višanja i gustina, u početnom koraku očistite višnje od koštica i stavite ih u posudu zajedno sa šećerom i limunovim sokom.
Stavite posudu na srednje jaku vatru i kuhajte dok se višnje ne omekšaju. Bit će vam potrebno oko pet do deset minuta.
Zatim u maloj posudi pomiješajte gustin sa hladnom vodom dok se ne rastvori. Dodajte gustin u posudu sa kuhanim višnjama i miješajte dok se krema ne zgusne, oko dvije do tri minute.
Maknite posudu s vatre i pustite kremu od višanja i gustina da se ohladi na sobnoj temperaturi. Kada se krema ohladi, možete je koristiti za kolače, tortu ili kao preljev za voćne salate.