Saft se može pripremati na različite načine, a jedan od njih je saft od mljevenog mesa. Kako se radi saft?
Za pripremu safta potrebni su sljedeći sastojci:
- mljevena svinjetina
- pasirana rajčica
- češnjak
- ulje
- sol
- papar
Kako se radi saft:
Količinu mljevenog mesa odredite sami, ovisno o tome za koliko ljudi pripremate obrok. Uvijek je bolje napraviti više safta nego premalo jer se saft može čuvati u hladnjaku nekoliko dana.
Za početak zagrijte ulje na tavi. Kada se ulje zagrije dodajte protisnuti češnjak. Kada češnjak pusti miris, na njega stavite mljeveno meso. Miješajte dok meso ne pusti svoj sok.
Sljedeći korak je dodavanje pasirane rajčine u posudu sa mljevenim mesom. Posolite i popaprite te ostavite da se kuha na umjerenoj vatri do sat vremena. Dio tekućine će ispariti iz safta. Gustoću safta odredite sami. Ovo je najbrži i najjednostavniji način kako se radi saft od mljevenog mesa.