Batat je ukusno i hranjivo korjenasto povrće koje se može koristiti u raznim receptima. Pogledajte kako se priprema najbolji pire od batata.
Najbolji pire od batata sastojci:
- 2 batata
- 100 g neslanog maslaca
- 100 g gustog vrhnja
- 50 g smeđeg šećera
- 1 žličica ekstrakt vanilije
- Posolite i popaprite po ukusu
Kako se priprema najbolji pire od batata?
Zagrijte pećnicu na 180°C. Oribajte batat i izbockajte ga vilicom. Stavite batate na lim za pečenje i pecite ih u pećnici 45-50 minuta, ili dok ne omekšaju. Izvadite batat iz pećnice i ostavite da se ohladi nekoliko minuta. Ogulite kožu sa slatkog krumpira i stavite meso u veliku zdjelu.
Dodajte maslac, vrhnje, smeđi šećer, ekstrakt vanilije, sol i papar u zdjelu. Upotrijebite potopni blender ili samostojeći mikser kako biste smjesu izradili u pire dok ne postane glatka i kremasta. Kušajte pire i prilagodite začine po potrebi.
Ovaj najbolji pire od batata savršen je kao prilog, a može poslužiti i kao temeljac za juhe, variva i pite. Bogat je, kremast i ima dašak slatkoće smeđeg šećera koji savršeno nadopunjuje prirodnu slatkoću batata. Maslac i vrhnje dodaju lijepo bogatstvo najboljem pireu od batata, čineći ga savršenom ugodnom hranom za hladno vrijeme.