Medena pita jedan je od najdražih kolača svima, a posebno u blagdansko vrijeme. To je stari kolač poznat od davnina, a kako i ne bi kad zrači mirisima cimeta i meda. No, kore medenu pitu nije tako jednostavno napraviti. No, s druge strane, krema za medenu pitu starinska je i pravi se od svega nekoliko sastojaka. Važno je samo dobro slijediti recept kako bi kolač ispao savršeno.
Krema za medenu pitu ima sljedeće sastojke:
- 50 grama oštrog brašna
- 100 grama šećera
- vanilin šećer
- 500 ml mlijeka
- 200 grama maslaca
Nakon što ste ispekli kore i kada se one hlade, važno je da se krema za medenu pitu pripremi. Pomiješajte brašno, šećer, vanilin šećer i 100 ml mlijeka. Ostatak mlijeka stavite kuhati te ga, kada zavri, prelijte u prethodno izmiksanu smjesu. Sve dobro promiješajte pjenjačom, a zatim vratite na laganu vatru i kuhajte dok se ne dobi glatka smjesa. Važno je da cijelo vrijeme miješajte. Kada je krema za medenu pitu gotova, prekrijte lonac s plastičnom folijom i ostavite da se ohladi. Za otprilike 30 minuta umiksajte maslac u kremu.
Krema za medenu pitu nije teška za pripremu. Većih ćete problema imati s korom, no trud će se na kraju isplatiti!