Desert /

Kako se radi najbolja krema za medenu pitu?

Image
Foto: Pixabay

Kako se krema za medenu pitu priprema? Ako ne znate, pročitajte što vam treba i na koji način se krema za medenu pitu stvara.

1.1.2023.
13:41
Pixabay
VOYO logo

Medena pita jedan je od najdražih kolača svima, a posebno u blagdansko vrijeme. To je stari kolač poznat od davnina, a kako i ne bi kad zrači mirisima cimeta i meda. No, kore medenu pitu nije tako jednostavno napraviti. No, s druge strane, krema za medenu pitu starinska je i pravi se od svega nekoliko sastojaka. Važno je samo dobro slijediti recept kako bi kolač ispao savršeno.

Krema za medenu pitu ima sljedeće sastojke:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 50 grama oštrog brašna
  • 100 grama šećera
  • vanilin šećer
  • 500 ml mlijeka
  • 200 grama maslaca

Nakon što ste ispekli kore i kada se one hlade, važno je da se krema za medenu pitu pripremi. Pomiješajte brašno, šećer, vanilin šećer i 100 ml mlijeka. Ostatak mlijeka stavite kuhati te ga, kada zavri, prelijte u prethodno izmiksanu smjesu. Sve dobro promiješajte pjenjačom, a zatim vratite na laganu vatru i kuhajte dok se ne dobi glatka smjesa. Važno je da cijelo vrijeme miješajte. Kada je krema za medenu pitu gotova, prekrijte lonac s plastičnom folijom i ostavite da se ohladi. Za otprilike 30 minuta umiksajte maslac u kremu.

Krema za medenu pitu nije teška za pripremu. Većih ćete problema imati s korom, no trud će se na kraju isplatiti!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo