Ovo je izvrsna salata za napraviti kada vam treba dodatak meksičkoj večeri. Možete koristiti svježi kukuruz ili iz konzerve. Preporuča se koristiti svježi zbog bogatijeg okusa. Evo kako se radi meksička salata.
Sastojci za meksičku salatu:
- 2 konzerve kukuzura šećerca
- žlica biljnog ulja
- sol
- 60 g nasjeckanog crvenog luka
- 60 g nasjeckanog lišća cilantra
- jalapeno papričica
- režanj češnjaka, samljeven
- feta sir, sitno izmrvljen
- 3 žlice majoneze
- žlica svježeg soka limete, podijeljena
- pola žličice čilija u prahu, zatim još po ukusu
- avokado
Kako se radi meksička salata?
Zagrijte biljno ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri dok ne počne svjetlucati. Dodajte kukuruz, začinite solju po ukusu i promiješajte i kuhajte, miješajući samo povremeno. Otprilike svake 2 minute dok se kukuruz dobro ne zaprži (ukupno oko 6 - 9 minuta). Maknite s vatre i ostavite da se malo ohladi.
Dodajte kukuruz u zdjelu srednje veličine zajedno s avokadom, lukom, cilantrom, jalapenom, češnjakom, fetom, majonezom i sokom od limete i čilijem u prahu i pomiješajte. Poslužite odmah s još čilija u prahu po želji. Sada ste sigurni kako se radi meksička salata.