Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuhinjski trikovi /

Kako se radi jabučni ocat?

Postoji nekoliko načina kako se radi jabučni ocat, međutim ni jedan nije jednostavan poput ovoga. Donosimo recept kako se radi jabučni ocat.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Jabučni ocat je potpuno prirodan proizvod koji ima gotovo bezbroj primjena. Može se piti, koristiti za salate, ali i u domaćinstvu za čišćenje kuće. Kako se radi jabučni ocat?

Sastojci potrebni za izradu jabučnog octa:

jabuke

voda

med ili šećer

Operite jabuke u hladnoj vodi. Jabuke dobro isperite i isperite hladnom vodom. Kada operete jabuke, nasjeckajte ih na sitne kockice. Prelijte ih vodom. Provjerite jesu li jabuke potpuno prekrivene vodom, jer će svaka izložena jabuka početi trunuti, a ne fermentirati u ocat. Za najbolje rezultate koristite filtriranu ili mineralnu vodu koja neće sadržavati bilo kakve nečistoće koje bi mogle uništiti vaš ocat.

Zatim dodajte 1 čajnu žličicu šećera za svaku jabuku. Smjesu dobro promiješajte kako biste bili sigurni da se sve u potpunosti sjedinilo. Šećer će fermentirati i pretvoriti se u alkohol, stvarajući jabučni ocat. Na kraju pokrijte staklenke gazom kako bi pustila plinove tijekom procesa fermentacije.

Postupak izrade jabučnog octa traje do 6 tjedana, važno je da svaki dan malo promiješate smjesu.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike