Ova marinada će vašim batacima pružiti savršenu ravnotežu slatkog, slanog i začinjenog okusa.
Sastojci:
- 1/4 šalice soja sosa
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice meda
- 2 češnja češnjaka
- 1 žličica mljevene paprike
- Sok 1 limuna
- Sol i svježe mljeveni papar po ukusu
Za pripremu savršene marinade za batake, u zdjeli pomiješajte soja sos, maslinovo ulje, med, češnjak, mljevenu papriku i sok limuna.
U sljedećem koraku dodajte prstohvat soli i svježe mljevenog papra po ukusu.
Promiješajte marinadu dok se svi sastojci dobro ne sjedine, kako bi bataci u konačnici bili što ukusniji.
U velikoj vrećici za zamrzavanje ili plitkoj posudi, stavite batake i prelijte ih pripremljenom marinadom.
Dobro zatvorite vrećicu ili prekrijte posudu te ostavite batake da se mariniraju u hladnjaku najmanje dva sata ili po mogućnosti preko noći.
Prije pečenja, izvadite batake iz marinade i prelijte ih preostalom marinadom preko mesa dok se peče.
Pecite batake prema željenom receptu, koristeći preostalu marinadu za povremeno premazivanje.