Jela s ribom /

Kako se radi dobar umak od češnjaka za ribu?

Image
Foto: Pixabay

Umak od češnjaka odlična je kombinacija s ribom. Osim uz ribu, ovaj umak od češnjaka može se poslužiti i uz morske plodove, piletinu ili svinjetinu.

1.4.2023.
11:20
Pixabay
VOYO logo

Osim češnjaka, glavni sastojak ovog umaka je i maslac. Kad napravite ovaj umak od češnjaka, ukoliko ga ne mislite odmah koristiti, možete ga spremiti u hladnjak u hermetički zatvorenu posudu. Kad ga poželite koristiti samo ga malo zagrije.

Sastojci koji će vam biti potrebni za pripremu umaka od češnjaka za ribu su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 8 žlica maslaca
  • 4 češnja češnjaka, mljevena
  • 1 i pol žlica svježeg soka od limuna
  • 1 žlica nasjeckanih svježeg vlasca
  • 1 žlica nasjeckanih svježeg peršina
  • sol
  • papar

Upute za pripremu umaka od češnjaka za ribu:

Dodajte maslac u lonac na srednjoj vatri i miješajte dok se maslac ne otopi, a zatim smanjite vatru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umiješajte mljeveni češnjak i nastavite kuhati na laganoj vatri 1 do 2 minute ili dok ne osjetite miris češnjaka.

Dodajte limunov sok i začinsko bilje u maslac i miješajte da se sve sjedini.

Umak od češnjaka maknite s vatre i poslužite uz ribu ili neko drugo meso po izboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo