Osim češnjaka, glavni sastojak ovog umaka je i maslac. Kad napravite ovaj umak od češnjaka, ukoliko ga ne mislite odmah koristiti, možete ga spremiti u hladnjak u hermetički zatvorenu posudu. Kad ga poželite koristiti samo ga malo zagrije.
Sastojci koji će vam biti potrebni za pripremu umaka od češnjaka za ribu su:
- 8 žlica maslaca
- 4 češnja češnjaka, mljevena
- 1 i pol žlica svježeg soka od limuna
- 1 žlica nasjeckanih svježeg vlasca
- 1 žlica nasjeckanih svježeg peršina
- sol
- papar
Upute za pripremu umaka od češnjaka za ribu:
Dodajte maslac u lonac na srednjoj vatri i miješajte dok se maslac ne otopi, a zatim smanjite vatru.
Umiješajte mljeveni češnjak i nastavite kuhati na laganoj vatri 1 do 2 minute ili dok ne osjetite miris češnjaka.
Dodajte limunov sok i začinsko bilje u maslac i miješajte da se sve sjedini.
Umak od češnjaka maknite s vatre i poslužite uz ribu ili neko drugo meso po izboru.