Rijetko tko ne voli štrudlu od jabuka. A kako bi i bilo drugačije kada je štrudla od jabuka savršena okusom, posebice kada se izradi kod kuće. Naime, dizano tijesto za štrudlu od jabuka daje jedan potpuno drugačiji okus od kupovnih stoga se morate okušati u njegovoj pripremi. Možda zvuči da je dizano tijesto za štrudlu od jabuka teško za napraviti, no mi imamo savršen recept kojeg će moći pripremiti svi – oni početnici i oni vrhunski slastičari.
Stoga, sastojci za dizano tijesto za štrudlu od jabuka su:
- 500 grama glatkog brašna
- 5 žlica ulja
- 30 dcl mlake vode
- Prstohvat soli
Pomiješajte brašno i sol pa dodajte ulje i vodu. Mijesite rukama. Kada se brašno odvoji od posude izvadite ga i izmijesite na podlozi koju ste prethodno pobrašnili. Vratite ga u posudu, nauljite malo i prekrijte plastičnom folijom. Ostavite da se diže najmanje 30 minuta, najviše sat i pol. Izvadite ga iz posude na pobrašnjelu podlogu i razvaljajte valjkom. Kada je relativno tanko, rubove još dodatno razvucite prstima. Napunite dizano tijesto smjesom od jabuka:
- 10 naribanih jabuka
- 7 žlica šećera
- 3 žlice cimeta
- 2 vanilin šećera
Sve sastojke dobro pomiješajte te nadjenite svoje dizano tijesto. Zarolajte te stavite u protvanj za peći. Premažite maslacem gornju stranu tijesta. Pecite 25 minuta na 180 stupnjeva.
Ovo dizano tijesto za štrudlu od jabuka oduševit će svakoga stoga nemojte ne pripremiti ovaj savršen desert.