Recept i priprema /

Kako se radi aromatizirani pire krumpir?

Image
Foto: Pixabay

Ako više ne znate kako ga pripremiti, probajte aromatizirani pire krumpir. Aromatizirani pire krumpir osvojit će vas na prvu.

14.4.2023.
12:18
Pixabay
VOYO logo

Aromatizirani pire krumpir podrijetlom je iz Španjolske gdje je to tradicionalno jelo. Priprema se kao klasični pire krumpir, no tajna su začini. Za aromatizirani pire krumpir trebate:

  • 1 kg krumpira
  • Sol
  • Voda
  • 100 grama maslaca
  • 150 ml mlijeka
  • Svježi vlasac
  • Ružmarin
  • Slatku začinsku papriku

Aromatizirani pire krumpir priprema se na sljedeći način:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krumpir ogulite, narežite na male kockice te stavite kuhati u posoljenu vodu u koju ste također dodali ružmarin. Kada zavri, kuhajte još 20 minuta. U zdjelu stavite maslac, mlijeko, svježi vlasac, sol, papriku te sve dobro pomiješajte i ostavite da se maslac rastopi. Zatim prelijte preko krumpira i izmiksajte. Ako niste ljubitelj miksanog pirea, možete ga izgnječiti, no mi predlažemo mikser zbog kremoznosti. Za kraj, prije posluživanja, dodajte mu još ružmarina i vlasca.

Ovako pripremljeni aromatizirani pire krumpir slaže se sa svime, što god ponudite, bilo meso ili riba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo