Budući da od početka do kraja recept traje manje od 45 minuta, idealan je za posebne prilike, ali se može pripremiti dovoljno brzo i jednostavno za večernji obrok u tjednu. Prije početka pripreme telećih šnicli na roštilju provjerite jesu li svi kotleti ujednačenog oblika i veličine kako biste pojednostavili proces. To znači da vaša teletina ima bolje šanse da svi bude spremna u isto vrijeme.
Sastojci za teleće šnicle na roštilju su:
- 50 g glatkog brašna
- 4 kriške teletine
- sol i svježe mljeveni crni papar
- 1 jaje, tučeno
- 120 g suhih krušnih mrvica
- 2 žlice maslinovog ulja
Kada pripremate teleće šnicle na roštilju najprije komade teletine pobrašnite i začinite solju i paprom. Umočite ih u razmućeno jaje i na kraju utisnite u krušne mrvice. Pazite da su šnicle ravnomjerno premazane. Stavite u hladnjak na minimalno 20 minuta. Stavite tavu za roštilj na roštilj i zagrijavajte 10 minuta. Dodajte ulje u tavu za roštilj i zagrijavajte 1 do 2 minute. U zagrijano ulje hvataljkama stavljajte šnicle. Zatvorite poklopac i pecite 3 do 4 minute sa svake strane. Poslužite teleće šnicle sa roštilja uz omiljeni umak i zelenu salatu.