Kako se pripremaju ukusne teleće šnicle na roštilju?
Budući da od početka do kraja recept traje manje od 45 minuta, idealan je za posebne prilike, ali se može pripremiti dovoljno brzo i jednostavno za večernji obrok u tjednu. Prije početka pripreme telećih šnicli na roštilju provjerite jesu li svi kotleti ujednačenog oblika i veličine kako biste pojednostavili proces. To znači da vaša teletina ima bolje šanse da svi bude spremna u isto vrijeme.
50 g glatkog brašna
4 kriške teletine
sol i svježe mljeveni crni papar
1 jaje, tučeno
120 g suhih krušnih mrvica
2 žlice maslinovog ulja
Kada pripremate teleće šnicle na roštilju najprije komade teletine pobrašnite i začinite solju i paprom. Umočite ih u razmućeno jaje i na kraju utisnite u krušne mrvice. Pazite da su šnicle ravnomjerno premazane. Stavite u hladnjak na minimalno 20 minuta. Stavite tavu za roštilj na roštilj i zagrijavajte 10 minuta. Dodajte ulje u tavu za roštilj i zagrijavajte 1 do 2 minute. U zagrijano ulje hvataljkama stavljajte šnicle. Zatvorite poklopac i pecite 3 do 4 minute sa svake strane. Poslužite teleće šnicle sa roštilja uz omiljeni umak i zelenu salatu.
403 Forbidden