Šnicle su tanki komadi mesa, najčešće svinjskog ili telećeg, koji se mogu pripremati na razne načine. Jedan od popularnih načina pripreme šnicli je u umaku, koji dodaje okus i sočnost mesu. Za pripremu svinjskih šnicli u umaku, trebat će vam sljedeći sastojci:
- 400 g svinjskih šnicli
- 2 žlice brašna
- 2 žlice maslaca
- 1 luk
- 2 češnja češnjaka
- 1 žlica koncentrata rajčice
- 2 dl temeljca
- 1 žličica senfa
- 1 žlica kiselog vrhnja
- Sol i papar po ukusu
Kada pripremate svinjske šnicle u umaku najprije zagrijte maslac u tavi i dodajte svinjske šnicle. Pecite ih na srednje jakoj vatri dok ne postanu smeđe sa svake strane, otprilike 5 minuta po strani. Izvadite ih iz tave i stavite sa strane.
U istoj tavi, dodajte sitno sjeckani luk i češnjak. Dinstajte ih na laganoj vatri dok ne omekšaju, oko 5 minuta. Dodajte koncentrat rajčice i brašno te miješajte dok se sastojci ne sjedine. Polako dodajte temeljac i miješajte dok se umak ne zgusne. Zatim dodajte senf i kiselo vrhnje te začinite solju i paprom po ukusu. Vratite svinjske šnicle u tavu i lagano ih pokrijte umakom. Kuhajte svinjske šnicle u umaku na laganoj vatri oko 10-15 minuta, dok se svinjske šnicle u umaku potpuno ne skuhaju i umak ne postane gušći. Poslužite svinjske šnicle u umaku vruće s prilogom po želji. Ovaj umak također dobro ide s tjesteninom ili rižom. Uživajte u ovom ukusnom obroku!