Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kulinarstvo /

Kako se pripremaju svinjske šnicle u umaku?

Tražite recept za obiteljski ručak? Svinjske šnicle u umaku neće vas razočarati. Donosimo jednostavan recept za ukusne svinjske šnicle u umaku.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Šnicle su tanki komadi mesa, najčešće svinjskog ili telećeg, koji se mogu pripremati na razne načine. Jedan od popularnih načina pripreme šnicli je u umaku, koji dodaje okus i sočnost mesu. Za pripremu svinjskih šnicli u umaku, trebat će vam sljedeći sastojci:

400 g svinjskih šnicli

2 žlice brašna

2 žlice maslaca

1 luk

2 češnja češnjaka

1 žlica koncentrata rajčice

2 dl temeljca

1 žličica senfa

1 žlica kiselog vrhnja

Sol i papar po ukusu

Kada pripremate svinjske šnicle u umaku najprije zagrijte maslac u tavi i dodajte svinjske šnicle. Pecite ih na srednje jakoj vatri dok ne postanu smeđe sa svake strane, otprilike 5 minuta po strani. Izvadite ih iz tave i stavite sa strane.

U istoj tavi, dodajte sitno sjeckani luk i češnjak. Dinstajte ih na laganoj vatri dok ne omekšaju, oko 5 minuta. Dodajte koncentrat rajčice i brašno te miješajte dok se sastojci ne sjedine. Polako dodajte temeljac i miješajte dok se umak ne zgusne. Zatim dodajte senf i kiselo vrhnje te začinite solju i paprom po ukusu. Vratite svinjske šnicle u tavu i lagano ih pokrijte umakom. Kuhajte svinjske šnicle u umaku na laganoj vatri oko 10-15 minuta, dok se svinjske šnicle u umaku potpuno ne skuhaju i umak ne postane gušći. Poslužite svinjske šnicle u umaku vruće s prilogom po želji. Ovaj umak također dobro ide s tjesteninom ili rižom. Uživajte u ovom ukusnom obroku!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike