Kulinarstvo /

Kako se pripremaju svinjske šnicle u umaku?

Image
Foto: Pixabay

Tražite recept za obiteljski ručak? Svinjske šnicle u umaku neće vas razočarati. Donosimo jednostavan recept za ukusne svinjske šnicle u umaku.

4.3.2023.
14:39
Pixabay
VOYO logo

Šnicle su tanki komadi mesa, najčešće svinjskog ili telećeg, koji se mogu pripremati na razne načine. Jedan od popularnih načina pripreme šnicli je u umaku, koji dodaje okus i sočnost mesu. Za pripremu svinjskih šnicli u umaku, trebat će vam sljedeći sastojci:

  • 400 g svinjskih šnicli
  • 2 žlice brašna
  • 2 žlice maslaca
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • 2 dl temeljca
  • 1 žličica senfa
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • Sol i papar po ukusu

Kada pripremate svinjske šnicle u umaku najprije zagrijte maslac u tavi i dodajte svinjske šnicle. Pecite ih na srednje jakoj vatri dok ne postanu smeđe sa svake strane, otprilike 5 minuta po strani. Izvadite ih iz tave i stavite sa strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U istoj tavi, dodajte sitno sjeckani luk i češnjak. Dinstajte ih na laganoj vatri dok ne omekšaju, oko 5 minuta. Dodajte koncentrat rajčice i brašno te miješajte dok se sastojci ne sjedine. Polako dodajte temeljac i miješajte dok se umak ne zgusne. Zatim dodajte senf i kiselo vrhnje te začinite solju i paprom po ukusu. Vratite svinjske šnicle u tavu i lagano ih pokrijte umakom. Kuhajte svinjske šnicle u umaku na laganoj vatri oko 10-15 minuta, dok se svinjske šnicle u umaku potpuno ne skuhaju i umak ne postane gušći. Poslužite svinjske šnicle u umaku vruće s prilogom po želji. Ovaj umak također dobro ide s tjesteninom ili rižom. Uživajte u ovom ukusnom obroku!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo