Punjene hladne tortilje odličan su izbor za međuobrok. Prilagodite recept svom ukusu i napravite najbolje punjene hladne tortilje.
Punjene hladne tortilje sastojci:
- 1 patlidžan
- ½ crvenog luka
- 1 žlica maslinovog ulja
- ½ žlice jabučnog octa
- 2 žlice jogurta
- 1 mali češanj češnjaka
- 1½ žličice kumina u prahu
- ½ žličice mljevenog korijandera
- žličica paprike
- 2 pileća prsa
- žlica ulja
- 4 tortilje
- 4 rajčice
- avokado
Punjene hladne tortilje priprema:
Za pripremu punjenih hladnih tortilja, zagrijte suhu tavu na srednje jakoj vatri i pržite krugove patlidžana dvije minute sa svake strane dok ne dobiju laganu smećkastu boju. Prebacite patlidžan u zdjelu s lukom, pa prelijte maslinovim uljem i octom.
Pomiješajte jogurt i češnjak u zdjeli s jednom žlicom vode. Pomiješajte kumin, korijander, papriku i malo soli i papra u odvojenoj maloj posudi. Za hladne tortilje, stavite piletinu na dasku, prekrijte papirom za pečenje i izgnječite oklagijom na jednaku debljinu.
Sve natrljajte mješavinom začina, ostavite desetak minuta, zatim pržite u ulju 12 minuta, okrenite nakon osam minuta. Prebacite na dasku, kratko odmorite pa narežite.
Zamotuljke hladnih tortilja napunite mješavinom rajčica, patlidžana i luka, avokadom, piletinom i uživajte u brzom obroku.