Glavno jelo /

Kako se pripremaju pileći bataci u vatrostalnoj posudi?

Image
Foto: Pixabay

Pileći batci pripremaju se na različite načine, a jedan od bolih je priprema u vatrostalnoj posudi. Otkrivamo recept kako se pripremaju pileći bataci u vatrostalnoj posudi.

11.4.2023.
14:42
Pixabay
VOYO logo

Pileći bataci mogu se pripremati na brojne načine. Kako pripremiti pileće batake u vatrostalnoj posudi? Uz pileće batake, dobit ćete brz, jednostavan, a i ukusan ručak.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4 pileća bataka
2 žlice maslinovog ulja
2 žlice svježeg soka od limuna
3 češnja češnjaka
1 žličica usitnjenog svježeg ružmarina
1 žličica usitnjenog svježeg timijana
1/2 žličice soli
1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra
1/2 šalice pilećeg temeljca

Kako biste pripremili pileće batake u vatrostalnoj posudi, najprije zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pileće batake operite i posušite papirnatim ručnikom. U zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok, češnjak, ružmarin, timijan, sol i papar.

Uzmite vatrostalnu posudu i premažite dno s malo pripremljenog ulja. Stavite pileće batake u vatrostalnu posudu i prelijte ih pripremljenom mješavinom ulja i začina. Neka se bataci namažu sa svih strana.

Ulijte pileći temeljac (ili vodu) u posudu oko piletine. Pokrijte vatrostalnu posudu aluminijskom folijom i stavite je u zagrijanu pećnicu.

Pecite pileće batake 45-50 minuta, ovisno o njihovoj veličini. Nakon proteka vremena, uklonite aluminijsku foliju i nastavite peći još 10-15 minuta, dok piletina ne postane zlatno smeđa i hrskava. Izvadite vatrostalnu posudu iz pećnice i pustite da se pileći bataci malo ohlade prije posluživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo