Pileći bataci mogu se pripremati na brojne načine. Kako pripremiti pileće batake u vatrostalnoj posudi? Uz pileće batake, dobit ćete brz, jednostavan, a i ukusan ručak.
Sastojci:
4 pileća bataka
2 žlice maslinovog ulja
2 žlice svježeg soka od limuna
3 češnja češnjaka
1 žličica usitnjenog svježeg ružmarina
1 žličica usitnjenog svježeg timijana
1/2 žličice soli
1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra
1/2 šalice pilećeg temeljca
Kako biste pripremili pileće batake u vatrostalnoj posudi, najprije zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa.
Pileće batake operite i posušite papirnatim ručnikom. U zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok, češnjak, ružmarin, timijan, sol i papar.
Uzmite vatrostalnu posudu i premažite dno s malo pripremljenog ulja. Stavite pileće batake u vatrostalnu posudu i prelijte ih pripremljenom mješavinom ulja i začina. Neka se bataci namažu sa svih strana.
Ulijte pileći temeljac (ili vodu) u posudu oko piletine. Pokrijte vatrostalnu posudu aluminijskom folijom i stavite je u zagrijanu pećnicu.
Pecite pileće batake 45-50 minuta, ovisno o njihovoj veličini. Nakon proteka vremena, uklonite aluminijsku foliju i nastavite peći još 10-15 minuta, dok piletina ne postane zlatno smeđa i hrskava. Izvadite vatrostalnu posudu iz pećnice i pustite da se pileći bataci malo ohlade prije posluživanja.