Zabatak u pećnici sa krumpirom je savršen izbor za sve ljubitelje mesa i aromatičnih okusa. Najbolja stvar u vezi ovog recepta za zabatak u pećnici sa krumpirom je što se meso peče u marinadi, a u marinadu možete dodati svoje najdraže začine. Sastojci za zabatak u pećnici sa krumpirom su:
- 4 pileća zabataka
- 600 grama krumpira, oguljenih i narezanih na kockice
- 2 žličice senfa
- 2 žlice svježeg limunovog soka od oko pola limuna
- sol i mljeveni crni papar, po ukusu
- 3 žlice maslinovog ulja
- 3 češnja češnjaka, mljevena
Prvo što trebate učiniti kada pripremate zabatak u pećnici sa krumpirom je zagrijati pećnicu na 200°C. Stavite aluminijsku foliju na veliki lim za pečenje. Složite kockice krumpira i komade piletine u pleh. U posebnoj posudi, pomiješajte preostale sastojke. Dodajte marinadu piletini i krumpiru te sve dobro promiješajte. Ravnomjerno rasporedite krumpir oko piletine na limu. Posolite i popaprite po želji, a potom pecite 40-45 minuta dok piletina ne bude pečena, a krumpiri hrskavi. Povremeno okrenite krumpire kako bi se ravnomjerno zapekli. Vaš ukusni recept za zabatak u pećnici s krumpirom je sada spreman za posluživanje. Uživajte u obroku!