Kuharica / Kako se priprema zabatak u pećnici sa krumpirom?

Image
Foto: Pixabay

Zabatak u pećnici sa krumpirom je obrok koji spaja sočnost i hrskavost u jednom zalogaju. Saznajte kako se priprema zabatak u pećnici sa krumpirom.

21.7.2023.
10:08
Pixabay
VOYO logo

Zabatak u pećnici sa krumpirom je savršen izbor za sve ljubitelje mesa i aromatičnih okusa. Najbolja stvar u vezi ovog recepta za zabatak u pećnici sa krumpirom je što se meso peče u marinadi, a u marinadu možete dodati svoje najdraže začine. Sastojci za zabatak u pećnici sa krumpirom su:

  • 4 pileća zabataka
  • 600 grama krumpira, oguljenih i narezanih na kockice
  • 2 žličice senfa
  • 2 žlice svježeg limunovog soka od oko pola limuna
  • sol i mljeveni crni papar, po ukusu
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 3 češnja češnjaka, mljevena

Prvo što trebate učiniti kada pripremate zabatak u pećnici sa krumpirom je zagrijati pećnicu na 200°C. Stavite aluminijsku foliju na veliki lim za pečenje. Složite kockice krumpira i komade piletine u pleh. U posebnoj posudi, pomiješajte preostale sastojke. Dodajte marinadu piletini i krumpiru te sve dobro promiješajte. Ravnomjerno rasporedite krumpir oko piletine na limu. Posolite i popaprite po želji, a potom pecite 40-45 minuta dok piletina ne bude pečena, a krumpiri hrskavi. Povremeno okrenite krumpire kako bi se ravnomjerno zapekli. Vaš ukusni recept za zabatak u pećnici s krumpirom je sada spreman za posluživanje. Uživajte u obroku!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo