Kuharica /

Kako se priprema zabatak u pećnici sa krumpirom?

Image
Foto: Pixabay

Zabatak u pećnici sa krumpirom je obrok koji spaja sočnost i hrskavost u jednom zalogaju. Saznajte kako se priprema zabatak u pećnici sa krumpirom.

21.7.2023.
10:08
Pixabay
VOYO logo

Zabatak u pećnici sa krumpirom je savršen izbor za sve ljubitelje mesa i aromatičnih okusa. Najbolja stvar u vezi ovog recepta za zabatak u pećnici sa krumpirom je što se meso peče u marinadi, a u marinadu možete dodati svoje najdraže začine. Sastojci za zabatak u pećnici sa krumpirom su:

  • 4 pileća zabataka
  • 600 grama krumpira, oguljenih i narezanih na kockice
  • 2 žličice senfa
  • 2 žlice svježeg limunovog soka od oko pola limuna
  • sol i mljeveni crni papar, po ukusu
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 3 češnja češnjaka, mljevena

Prvo što trebate učiniti kada pripremate zabatak u pećnici sa krumpirom je zagrijati pećnicu na 200°C. Stavite aluminijsku foliju na veliki lim za pečenje. Složite kockice krumpira i komade piletine u pleh. U posebnoj posudi, pomiješajte preostale sastojke. Dodajte marinadu piletini i krumpiru te sve dobro promiješajte. Ravnomjerno rasporedite krumpir oko piletine na limu. Posolite i popaprite po želji, a potom pecite 40-45 minuta dok piletina ne bude pečena, a krumpiri hrskavi. Povremeno okrenite krumpire kako bi se ravnomjerno zapekli. Vaš ukusni recept za zabatak u pećnici s krumpirom je sada spreman za posluživanje. Uživajte u obroku!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo