Tomahawk steak ili ribeye odrezak podsjeća na oblik tomahawk sjekire. Ovaj komad mesa vrlo je kvalitetan i potrebno ga je pravilno pripremiti. Jedan od načina pripreme Tomahawk steaka je u pećnici. Kako se priprema Tomahawk steak u pećnici?
Sastojci za tomahawk steak u pećnici:
- 2 Tomahawk steaka
- maslinovo ulje
- krupna sol i svježe mljeveni crni papar po ukusu
- 25 dkg maslaca
Priprema tomahawk steaka u pećnici:
Izvadite tomahawk steakove iz hladnjaka i ostavite ih na radnoj plohi 30 minuta.
Oko 15 minuta prije nego što budete spremni za pečenje u pećnici, zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva Celzijusa.
Tomahawk steakove po cijeloj površini premažite maslinovim uljem. Začinite krupnom soli i svježe mljevenim crnim paprom.
Stavite tomahawk steak na tavu izravno iznad plamena. Pecite ih oko 3-4 minute sa svake strane ili dok se obje strane dobro ne zapeku i dok se lako ne oslobode s tavice.
Skinite tomahawk steakove s tavice i stavite ih na veliki lim. Stavite ih u pećnicu i pecite ih oko 30 minuta. Izvadite tomahawk steakove iz pećnice, stavite ih na dasku za rezanje, lagano ih zamotajte folijom i ostavite da odstoje 10-15 minuta.
Tomahawk steak pripremljen u pećnici je spreman za posluživanje.