Kuharica /

Kako se priprema srednje pečeni biftek? Koliko se peče srednje pečeni biftek?

Image
Foto: Pixabay

Srednje pečeni biftek ne smije se peći niti prekratko ni predugo. Saznajte koliko dugo se pravilno peče srednje pečeni biftek.

1.9.2023.
15:01
Pixabay
VOYO logo

Srednje pečeni biftek specijalitet koji morate pripremati na pravilan način. Postoje točno određena pravila kako i koliko peći srednje pečeni biftek. Uz ovaj recept za srednje pečeni biftek budite sigurni da će uvijek ispasti sočan.

Sastojci za srednje pečeni biftek:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 bifteka
  • 2 srednja luka
  • 2 mrkve
  • 2 štapića celera
  • 1 lukovica češnjaka
  • miješano svježe začinsko bilje - timijan, ružmarin, lovor, kadulja
  • maslinovo ulje

Zagrijte pećnicu na 240°C. Operite i grubo nasjeckajte povrće. Stavite sve povrće, češnjak i začinsko bilje u sredinu velikog pleha za pečenje i pokapajte uljem.

Pokapajte biftek uljem i dobro začinite morskom soli i crnim paprom, pa natrljajte cijelo meso. Stavite biftek na povrće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite pleh u pećnicu, a zatim odmah smanjite temperaturu na 200°C i pecite 1 sat za srednje pečeni biftek. Ako više volite slabije pečeno, izvadite ga 5 do 10 minuta ranije. Za jače pečeno, ostavite ga još 10 do 15 minuta.

Ako pečete krumpire i povrće, ovo je vrijeme da se pozabavite njima - stavite ih u pećnicu na zadnjih 45 minuta pečenja.

Na pola pečenja prelijte biftek i ako povrće izgleda suho, dodajte malo vode u pladanj da ne izgori.

Kad je biftek srednje pečen, izvadite ga da odmara 15-ak minuta. Pokrijte ga slojem limene folije i kuhinjskom krpom i ostavite sa strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo