Sočno teleće pečenje savršen je izbor za glavni obrok. Priprema mora biti pravilna kako bi teleći odrezak bio sočan i mekan.
Sočno teleće pečenje sastojci:
- 1 kg teletine
- sol
- papar
- ulje ili mast
Sočno teleće pečenje priprema:
Teleće pečenje u komadu najprije treba dobro marinirati sa soli i paprom. Premažite meso uljem i neka kratko odstoji. Za to vrijeme pripremite lim za pečenje.
Kada se mast ili ulje zagrije dodajte teletinu i pecite najprije na 180 stupnjeva Celzijusa. Možete lagano podlijevati meso kako ne bi bilo suho. Neka se teletina peče u vlastitom soku.
Nakon 30-45 minuta okrenite meso na drugu stranu i stavite dalje peći oko pola sata. Nakon sat vremena pojačajte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa i pecite dalje komad teletine još nekih 30 minuta. Zapecite teletinu sa svih strana. Nakon toga izvadite teletinu iz pećnice, narežite na odreske i ako je potrebno vratite u pećnicu na još 20-ak minuta.