Recept i priprema /

Kako se priprema piletina i krumpir u vatrostalnoj posudi?

Image
Foto: Pixabay

Jedan od načina pripreme piletine u kombinaciji s krumpirom je u vatrostalnoj posudi. Pratite recept i pripremite piletinu i krumpir u vatrostalnoj posudi za ručak.

2.5.2023.
15:51
Pixabay
VOYO logo

Piletina i krumpir uvijek su dobar odabir za ručak, no kada se prave u vatrostalnoj posudi tada su još ukusniji. Donosimo kako se priprema piletina i krumpir u vatrostalnoj posudi.

Piletinu marinirajte mješavinom ulja, soli, papra i currya pa ostavite u marinadi barem 2 sata. Krumpir narežite na deblje šnite te ga dobro začinite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krumpir podjednako rasporedite po vatrostalnoj posudi i na njega posložite marinirano meso. Vatrostalnu posudu pokrijte i stavite peći na 200 stupnjeva 35 minuta. Posudu sada otkrijte da bi piletina i krumpir u vatrostalnoj posudi dobili zlatnu koricu.

Nakon što se korica napravila, piletinu okrenite, a krumpir promiješajte. Pecite dok se korica ne napravi i na drugoj strani. Jelo piletina i krumpir u vatrostalnoj posudi je gotovo i spremno za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo