Sočnost pečene svinjetine u pećnici, odvest će vas na nezaboravno kulinarsko putovanje. Otkrijte tajne savršeno pečene svinjetine i oduševite svoje nepce uz svaki zalogaj.
Za pripremu sočne hrskave svinjetine u pećnici potrebni su vam sljedeći sastojci:
- 1,5 kg svinjskog mesa
- 4 režnja češnjaka
- 2 maslinovog ulja
- 2 žlice svinjske masti
- 2 žlice svježe nasjeckanog ružmarina
- 1 žlica soli
- ½ žlice papra
Priprema savršeno pečene svinjetine u pećnici nije ništa manje od umjetnosti, no s ovim jednostavnim koracima pripreme, oduševit ćete svoje nepce i goste uz sočno meso i hrskavu koricu.
Zagrijte pećnicu na 200 stupneva Celzijusa.
U zdjelici izmiješajte sitno nasjeckani češnjak, maslinovo ulje, ružmarin, sol i papar.
Smjesu začina dobro utrljajte po svinjetini, imajući na umu da meso bude ravnomjerno prekriveno sa svih strana.
Svinjetinu stavite u veliku posudu za pečenje i dodajte 2 žlice svinjske masti.
Pecite svinjetinu 30 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 160C. Nastavite peći meso još 30 minuta. Kada meso poprimi zlatno smeđu boju, izvadite ga iz pećnice, prekrijte aluminijskom folijom i pustite da odstoji 10-15 minuta prije nego što ga narežete na komade i poslužite.