Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Kako se priprema pečena svinjetina u pećnici?

Pečena svinjetina u pećnici odličan je izbor za pripremu ručka. Ovo jelo nije zahtjevno za pripremu, a vrlo je ukusno.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Sočnost pečene svinjetine u pećnici, odvest će vas na nezaboravno kulinarsko putovanje. Otkrijte tajne savršeno pečene svinjetine i oduševite svoje nepce uz svaki zalogaj.

Za pripremu sočne hrskave svinjetine u pećnici potrebni su vam sljedeći sastojci:

1,5 kg svinjskog mesa

4 režnja češnjaka

2 maslinovog ulja

2 žlice svinjske masti

2 žlice svježe nasjeckanog ružmarina

1 žlica soli

½ žlice papra

Priprema savršeno pečene svinjetine u pećnici nije ništa manje od umjetnosti, no s ovim jednostavnim koracima pripreme, oduševit ćete svoje nepce i goste uz sočno meso i hrskavu koricu.

Zagrijte pećnicu na 200 stupneva Celzijusa.

U zdjelici izmiješajte sitno nasjeckani češnjak, maslinovo ulje, ružmarin, sol i papar.

Smjesu začina dobro utrljajte po svinjetini, imajući na umu da meso bude ravnomjerno prekriveno sa svih strana.

Svinjetinu stavite u veliku posudu za pečenje i dodajte 2 žlice svinjske masti.

Pecite svinjetinu 30 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 160C. Nastavite peći meso još 30 minuta. Kada meso poprimi zlatno smeđu boju, izvadite ga iz pećnice, prekrijte aluminijskom folijom i pustite da odstoji 10-15 minuta prije nego što ga narežete na komade i poslužite.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike