Kuharica / Kako se priprema pečena svinjetina u pećnici?

Image
Foto: Pixabay

Pečena svinjetina u pećnici odličan je izbor za pripremu ručka. Ovo jelo nije zahtjevno za pripremu, a vrlo je ukusno.

10.3.2023.
15:09
Pixabay
VOYO logo

Sočnost pečene svinjetine u pećnici, odvest će vas na nezaboravno kulinarsko putovanje. Otkrijte tajne savršeno pečene svinjetine i oduševite svoje nepce uz svaki zalogaj.

Za pripremu sočne hrskave svinjetine u pećnici potrebni su vam sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1,5 kg svinjskog mesa
  • 4 režnja češnjaka
  • 2 maslinovog ulja
  • 2 žlice svinjske masti
  • 2 žlice svježe nasjeckanog ružmarina
  • 1 žlica soli
  • ½ žlice papra

Priprema savršeno pečene svinjetine u pećnici nije ništa manje od umjetnosti, no s ovim jednostavnim koracima pripreme, oduševit ćete svoje nepce i goste uz sočno meso i hrskavu koricu.

Zagrijte pećnicu na 200 stupneva Celzijusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zdjelici izmiješajte sitno nasjeckani češnjak, maslinovo ulje, ružmarin, sol i papar.

Smjesu začina dobro utrljajte po svinjetini, imajući na umu da meso bude ravnomjerno prekriveno sa svih strana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svinjetinu stavite u veliku posudu za pečenje i dodajte 2 žlice svinjske masti.

Pecite svinjetinu 30 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 160C. Nastavite peći meso još 30 minuta. Kada meso poprimi zlatno smeđu boju, izvadite ga iz pećnice, prekrijte aluminijskom folijom i pustite da odstoji 10-15 minuta prije nego što ga narežete na komade i poslužite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo