Pečena paprika punjena feta sirom donosi bogatstvo okusa sočne paprike i slanog, kremastog feta sira. Ovaj recept čini ukusno jelo ili prilog koji se lako priprema i impresionira svojom jednostavnom elegancijom. Poslužite ga kao predjelo, lagani obrok ili prilog uz druge omiljene jelovnike.
Sastojci:
- 3 crvene paprike očišćene od sjemenki i narezane
- 2 glavice crvenog luka
- 1 žlica maslinovog ulja
- 100 g feta sira, izlomljenog na komadiće
- 2-3 žlice pinjola
Kako se priprema pečena paprika s feta sirom?
Paprike i luk stavite na lim za pečenje i pokapajte maslinovim uljem te pomiješajte. Pecite u pećnici oko 20 - 30 minuta. Dok se paprike peku, tostirajte pinjole na tavi bez ulja.
Kad su paprike pečene, prebacite ih na pladanj za posluživanje, začinite s malo soli i crnog papra te dodajte komadiće feta sira i pržene pinjole. Poslužite toplo ili hladno. Dobro se čuva nekoliko dana u hladnjaku ili do tjedan dana bez fete i pinjola na vrhu.