Kulinarstvo /

Kako se priprema dobra marinada za svinjetinu?

Image
Foto: Pixabay

Svinjetina mora biti sočna i mekana, a za to je odgovoran dobar pac. Kako se priprema dobar pac za svinjetinu?

15.2.2023.
13:41
Pixabay
VOYO logo

Pac je sastavni dio mnogih jela i često se koristi za poboljšanje okusa mesa. Dobro pripremljen pac može transformirati običan obrok u izvrsno jelo. Pac za svinjetinu može biti sladak, pikantan ili kiselo-sladak i postoji mnogo recepata za pripremu.

Za pripremu ukusnog paca za svinjetinu potrebni su sastojci poput luka, češnjaka, octa, šećera, meda, senfa, soje i začina poput papra i đumbira. Prvo se u tavi preprži sitno nasjeckani luk i češnjak, nakon čega se dodaju ostali sastojci i sve se kuha dok se umak ne zgusne. Za dodatni okus možete dodati crno vino ili voćni sok poput naranče ili jabuke. Nakon kuhanja, pac se može usitniti pomoću štapnog miksera kako bi se dobio glatki umak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pac za svinjetinu može se poslužiti topao ili hladan, a najčešće se poslužuje uz pečenu svinjetinu. Ovaj umak također može biti odličan dodatak za roštilj ili kao umak za mariniranje mesa prije pečenja. Pac za svinjetinu se može pripremiti unaprijed i čuvati u hladnjaku do nekoliko dana, što ga čini savršenim za pripremu većih obroka ili za roštilj s prijateljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo