Kuharica /

Kako se priprema lepinja za ćevape?

Image
Foto: Pixabay

Nema boljeg priloga za ćevape od lepinje. Kako se priprema lepinja za ćevape?

11.6.2022.
11:37
Pixabay
VOYO logo

Lepinje i ćevapi su dobitna kombinacija uz luk i ajvar. Lepinje za ćevape vrlo se lako mogu pripremiti i kod kuće. Kako se priprema lepinja za ćevape?

Sastojci za lepinju za ćevape:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 400 g brašna
  • žlica soli
  • malo šećera
  • pola svježeg kvasca
  • 300 ml vode
  • 50 ml ulja

Kako se priprema lepinja za ćevape:

Vodu zagrijte i u nju stavite šećer da se otopi. U zašećerenu vodu umrvite kvasac i ostavite ga nekoliko minuta da se digne. Dignuti kvasac zatim pomiješajte sa brašnom i soli pa dodajte ulje. Sastojke prvo dobro promiješajte, a zatim rukama umijesite tijesto. Tijesto je gotovo kada je glatko i mekano. Pustite da se tijesto diže 30 – 40 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se priprema lepinja za ćevape od dignutog tijesta?

Dignuto tijesto podijelite na četiri komada. Svakog od tih četiri komada lagano razvaljajte i posložite u protvanj. Lepinje pecite na 200 stupnjeva Celzijusa 10 – 15 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo