Lepinje i ćevapi su dobitna kombinacija uz luk i ajvar. Lepinje za ćevape vrlo se lako mogu pripremiti i kod kuće. Kako se priprema lepinja za ćevape?
Sastojci za lepinju za ćevape:
- 400 g brašna
- žlica soli
- malo šećera
- pola svježeg kvasca
- 300 ml vode
- 50 ml ulja
Kako se priprema lepinja za ćevape:
Vodu zagrijte i u nju stavite šećer da se otopi. U zašećerenu vodu umrvite kvasac i ostavite ga nekoliko minuta da se digne. Dignuti kvasac zatim pomiješajte sa brašnom i soli pa dodajte ulje. Sastojke prvo dobro promiješajte, a zatim rukama umijesite tijesto. Tijesto je gotovo kada je glatko i mekano. Pustite da se tijesto diže 30 – 40 minuta.
Kako se priprema lepinja za ćevape od dignutog tijesta?
Dignuto tijesto podijelite na četiri komada. Svakog od tih četiri komada lagano razvaljajte i posložite u protvanj. Lepinje pecite na 200 stupnjeva Celzijusa 10 – 15 minuta.