Kuhani oslić s krumpirom je idealan izbor za sve koji traže jednostavno i ukusno jelo puno vitamina. Ukoliko pripremite višak, možete ga jednostavno zamrznuti za kasniju uporabu i uživati u ukusnom obroku u bilo koje doba dana.
Sastojci:
- 500 g svježeg oslića
- 4 krumpira srednje veličine
- 1 luk
- 1 paprika
- 2 žlice maslinovog ulja
- Sol i papar po ukusu
- 1 žlica suhog bosiljka
- 2 žlice limunovog soka
- 1 žlica svježe nasjeckanog peršina
Kako se priprema kuhani oslić s krumpirom?
Izrežite krumpir na sitne kockice, a luk i papriku također nasjeckajte na male komadiće. Na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi te u nju dodajte pripremljeni luk i papriku, pržeći ih dok ne omekšaju.
Dodajte krumpir u tavu i pržite dok ne postane zlatno smeđi. Dodajte svježi oslić u tavu i začinite solju, paprom i suhim bosiljkom. Pokrijte tavu i kuhajte na srednjoj vatri oko 15-20 minuta, dok se riba ne skuha.
Kad je riba gotova, dodajte limunov sok u tavu i promiješajte. Ukrasite sjeckanim peršinom. Servirajte toplo. Ovo ukusno jelo savršeno je za hladnije dane kada se želite zagrijati. Za dodatni okus, možete dodati i malo češnjaka ili drugih začina po želji.