Ukusnu kuhani piletinu s rižom možete obogatiti dodavanjem sezonskog povrća poput mrkve, graška, tikvica ili paprike.
Kuhana piletina s rižom sastojci:
- 4 pileća filea
- 2 šalice riže
- 4 šalice vode
- 1 žličica soli
- 1/2 žličice papra
- 1/2 žličice češnjaka u prahu
- 2 žlice maslaca
Kod pripreme piletine s rižom, stavite četiri šalice vode u veliki lonac i stavite na jaku vatru. Kada voda zavrije, dodajte dvije šalice riže, smanjite vatru na najmanju moguću razinu i poklopite lonac.
Na drugoj ploči zagrijte tavu na srednje jakoj vatri. Dodajte dvije žlice maslaca i pričekajte da se otopi.
Za kuhanu piletinu dodajte četiri pileća filea u posudu i pospite solju, paprom i češnjakom u prahu. Kuhajte filete na srednje jakoj vatri oko deset minuta sa svake strane dok ne bude više žilava.
Nakon što ste završili s kuhanjem piletine, provjerite rižu i promiješajte. Poklopite lonac i ostavite da se riža kuha još 10-15 minuta na vrlo niskoj vatri. Kada su pileći fileti gotovi, izvadite ih iz posude i narežite na komade. Rižu stavite na tanjur i poslužite s narezanim pilećim filetima.