Kako se priprema grašak i mrkva na maslacu?
Prehrana bogata povrćem može sniziti krvni tlak, smanjiti rizik od srčanih bolesti i moždanog udara, spriječiti neke vrste raka, smanjiti rizik od očnih i probavnih problema.
Sastojci za grašak i mrkvu na maslacu:
2 šalice smrznutog graška
4 velike mrkve
2 žlice sitno nasjeckanog bijelog luka
4 žlice maslaca
1/2 šalice vode ili pilećeg temeljca
1 žličica soli
1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra
Kada se odlučite za pripremu graška i mrkve na maslacu, najprije je potrebno zagrijati maslac u tavi na srednje jakoj vatri. Koristite posudu s poklopcem kako biste je mogli pokriti u završnom koraku.
Kad se maslac zapjeni dodajte sitno nasjeckani luk. Miješajte luk na maslacu otprilike dvije minute.
Nakon toga dodajte mrkvu i pecite dok ne omekša. Dodajte smrznuti grašak i sve zajedno promiješajte da se dobro obloži.
U završnom koraku pripreme graška i mrkve na maslacu dodajte vodu ili pileći temeljac. Posolite i popaprite. Poklopite i kuhajte šest do osam minuta ili dok se grašak ne skuha.