Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Kako se priprema grašak i mrkva na maslacu?

Grašak i mrkva su dobitna kombinacija za prilog. Kako pripremiti grašak i mrkvu na maslacu?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Prehrana bogata povrćem može sniziti krvni tlak, smanjiti rizik od srčanih bolesti i moždanog udara, spriječiti neke vrste raka, smanjiti rizik od očnih i probavnih problema.

Sastojci za grašak i mrkvu na maslacu:

2 šalice smrznutog graška

4 velike mrkve

2 žlice sitno nasjeckanog bijelog luka

4 žlice maslaca

1/2 šalice vode ili pilećeg temeljca

1 žličica soli

1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra

Kada se odlučite za pripremu graška i mrkve na maslacu, najprije je potrebno zagrijati maslac u tavi na srednje jakoj vatri. Koristite posudu s poklopcem kako biste je mogli pokriti u završnom koraku.

Kad se maslac zapjeni dodajte sitno nasjeckani luk. Miješajte luk na maslacu otprilike dvije minute.

Nakon toga dodajte mrkvu i pecite dok ne omekša. Dodajte smrznuti grašak i sve zajedno promiješajte da se dobro obloži.

U završnom koraku pripreme graška i mrkve na maslacu dodajte vodu ili pileći temeljac. Posolite i popaprite. Poklopite i kuhajte šest do osam minuta ili dok se grašak ne skuha.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike