Govedina na tavi glavno je jelo s kojim ne možete pogriješiti. Priprema nije zahtjevna, a jelo je gotovo za manje od sat vremena. Vrlo je važno kod pripreme govedine na tavi dobro obraditi odreske prije pečenja.
Govedina na tavi sastojci:
- 4 goveđa odreska
- 4 glavice luka
- sol
- crvena paprika
- brašno
- 2 žlice masti ili ulja
- grančica ružmarina
Kako se priprema govedina na tavi:
Meso izrežite na takne odreske, a možete i na kockice. Svaki odrezak rastucite s batom i posolite. Neka kratko odstoji. Za to vrijeme narežite luk na male kockice ili ploškice. Stavite ga pržiti na mast ili ulje, dodajte malo crvene paprike i odreske.
Svaki odrezak prije toga najprije umočite sa svake strane u brašno. Pirjajte govedinu uz dolijevanje vode tako dugo dok meso ne bude mekano.