Glavno jelo /

Kako se priprema govedina na tavi?

Image
Foto: Pixabay

Govedina na tavi jedan je od brzih i jednostavnih načina pripreme govedine. Kako se priprema govedina na tavi?

16.3.2023.
11:44
Pixabay
VOYO logo

Govedina na tavi glavno je jelo s kojim ne možete pogriješiti. Priprema nije zahtjevna, a jelo je gotovo za manje od sat vremena. Vrlo je važno kod pripreme govedine na tavi dobro obraditi odreske prije pečenja.

Govedina na tavi sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 goveđa odreska
  • 4 glavice luka
  • sol
  • crvena paprika
  • brašno
  • 2 žlice masti ili ulja
  • grančica ružmarina

Kako se priprema govedina na tavi:

Meso izrežite na takne odreske, a možete i na kockice. Svaki odrezak rastucite s batom i posolite. Neka kratko odstoji. Za to vrijeme narežite luk na male kockice ili ploškice. Stavite ga pržiti na mast ili ulje, dodajte malo crvene paprike i odreske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaki odrezak prije toga najprije umočite sa svake strane u brašno. Pirjajte govedinu uz dolijevanje vode tako dugo dok meso ne bude mekano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo