Jedan od načina pripreme govedine priprema na luku. Govedina na luku odlično je glavno jelo. Vrlo je ukusno i sočno, a brzo se priprema.
Govedina na luku sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 75 dkg govedine
- 4 glavice luka
- sol
- crvena paprika
- brašno
- 2 žlice masti ili ulja
Kako se priprema govedina na luku:
Meso izrežite na takne odreske. Svaki odrezak rastucite s batom i posolite. Neka kratko odstoji. Za to vrijeme narežite luk na male kockice ili ploškice. Stavite ga pržiti na mast ili ulje, dodajte malo crvene paprike i odreske.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Svaki odrezak prije toga najprije umočite sa svake strane u brašno.
Pirjajte govedinu uz dolijevanje vode tako dugo dok meso ne bude mekano.
Jelo govedina na luku je gotovo i spremno je za posluživanje uz prilog prema želji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa