Iako kožu možete ukloniti guljačem, radije koristite metodu struganja čajnom žličicom. Svježi đumbir ne mora uvijek biti oguljen. Ako je đumbir mlad korak guljenja možete preskočiti. Ako je kožica deblja ili đumbir sitnije nasjeckate i ne želite da se koža uključi, onda je najbolje đumbir prethodno oguliti.
Da biste dobili okus đumbira bez vlaknastih komadića, ili narežite đumbir na veće komade koje zatim uklonite prije posluživanja ili naribajte đumbir za intenzivniji okus. Struganje đumbira najbolji je način da izbjegnete gubljenje okusa. To je jedan od najboljih načina kako pripremiti đumbir.
Kako oguliti đumbir? Nježno ostružite kožu vrhom čajne žličice. Malim, oštrim nožem uklonite komadiće kože koji se neće odvojiti. Alternativno, ogulite strane i krajeve komada đumbira kako biste stvorili uredan blok.
Oguljeni đumbir naribajte da dobijete ukusnu pastu bez vlaknastih komadića. Korijen držite i naribajte na sitnijoj strani ribeža.