Recepti za pripremu jela sa svinjskim lungiće su različiti, a jedan od njih je recept kako pravilno pohati svinjski lungić. Pohanje svinjskog lungića ne razlikuje se puno od pohanja ostalih vrsta mesa. Saznajte kako pravilno pohati svinjski lungić kako bi on bio mekan i sočan. Za malo više od 20 minuta na stolu će vam biti spreman pohani svinjski lungić.
Sastojci za pohani svinjski lungić:
- 1 kg svinjskog lungića, narezan na šnite
- jaje
- 3 žlice mlijeka
- 1 šalica krušnih mrvica
- 1/2 šalice ulja
- sol i papar po ukusu
Kako bi dobili ukusan pohani svinjski lungić, prvo komade dobro posolite i popaprite. U dubokom tanjuru umutite jaje i mlijeko, a u drugi tanjur stavite krušne mrvice.
Svaki svinjski lungić prvo umočite u smjesu od jaja, a potom prebacite u krušne mrvice i potrudite se da meso bude potpuno pokriveno.
Ulje stavite da se zagrije na tavi. Na zagrijano ulje stavite svinjske lungiće i pohajte otprilike 6 minuta sa svake strane ili dok poh ne dobije zlatnu boju.
Poslužite topli pohani svinjski lungić, dobar tek.