Kuharica /

Kako se pravilno priprema pohani svinjski lungić?

Image
Foto: Pixabay

Pripremite savršeni pohani svinjski lungić i oduševite svoje ukućane. Kako pravilno priprema pohani svinjski lungić otkriva recept.

6.4.2023.
15:03
Pixabay
VOYO logo

Recepti za pripremu jela sa svinjskim lungiće su različiti, a jedan od njih je recept kako pravilno pohati svinjski lungić. Pohanje svinjskog lungića ne razlikuje se puno od pohanja ostalih vrsta mesa. Saznajte kako pravilno pohati svinjski lungić kako bi on bio mekan i sočan. Za malo više od 20 minuta na stolu će vam biti spreman pohani svinjski lungić.

Sastojci za pohani svinjski lungić:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg svinjskog lungića, narezan na šnite
  • jaje
  • 3 žlice mlijeka
  • 1 šalica krušnih mrvica
  • 1/2 šalice ulja
  • sol i papar po ukusu

Kako bi dobili ukusan pohani svinjski lungić, prvo komade dobro posolite i popaprite. U dubokom tanjuru umutite jaje i mlijeko, a u drugi tanjur stavite krušne mrvice.

Svaki svinjski lungić prvo umočite u smjesu od jaja, a potom prebacite u krušne mrvice i potrudite se da meso bude potpuno pokriveno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulje stavite da se zagrije na tavi. Na zagrijano ulje stavite svinjske lungiće i pohajte otprilike 6 minuta sa svake strane ili dok poh ne dobije zlatnu boju.

Poslužite topli pohani svinjski lungić, dobar tek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo