Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kulinarski trikovi /

Kako se pravi šlag krema za ukrašavanje torti i kolača?

Kada tražite način za ukrašavanje torti, ne postoji bolja krema od šlaga. Saznajte kako se pravi šlag krema za ukrašavanje torti.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Šlag krema je slatka krema napravljena od šlaga, šećera i mlijeka. Najčešće se koristi za dekoriranje kolača i drugih slastica. Šlag krema je jednostavan način za dodavanje ukusa i teksture slasticama, a njezina priprema ne zahtijeva puno vremena i truda.

Sastojci potrebni da se pripremi šlag krema su:

200 ml šlaga

100 ml mlijeka

2 žlice šećera

Prvi korak u pripremi šlag kreme je hlađenje svih sastojaka. Šlag se obično priprema od vrhnja za šlag, koje treba biti hladno kako bi se lakše umutilo. Šećer se također treba ohladiti prije nego što se doda u smjesu. Kada su sastojci ohlađeni, u zdjeli se umuti šlag, a zatim se postepeno dodaje šećer. Miješanje treba biti lagano i kontinuirano, kako bi se šlag ravnomjerno umutio i dobio kremastu konzistenciju. Kada je šlag gotov, dodaje se mlijeko kako bi se krema razrijedila i dobila glatku teksturu.

Krema se može aromatizirati različitim okusima, poput vanilije ili čokolade. Za aromatizaciju kreme, dodaju se ekstrakti okusa. Šlag krema se također može obojati kako bi se uklopila u temu ili dekoraciju kolača. Kada je krema gotova, može se koristiti za ukrašavanje torti, kolača, muffina i drugih slastica.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike