Kulinarski trikovi /

Kako se pravi šlag krema za ukrašavanje torti i kolača?

Image
Foto: Pixabay

Kada tražite način za ukrašavanje torti, ne postoji bolja krema od šlaga. Saznajte kako se pravi šlag krema za ukrašavanje torti.

8.2.2023.
13:13
Pixabay
VOYO logo

Šlag krema je slatka krema napravljena od šlaga, šećera i mlijeka. Najčešće se koristi za dekoriranje kolača i drugih slastica. Šlag krema je jednostavan način za dodavanje ukusa i teksture slasticama, a njezina priprema ne zahtijeva puno vremena i truda.

Sastojci potrebni da se pripremi šlag krema su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 200 ml šlaga
  • 100 ml mlijeka
  • 2 žlice šećera

Prvi korak u pripremi šlag kreme je hlađenje svih sastojaka. Šlag se obično priprema od vrhnja za šlag, koje treba biti hladno kako bi se lakše umutilo. Šećer se također treba ohladiti prije nego što se doda u smjesu. Kada su sastojci ohlađeni, u zdjeli se umuti šlag, a zatim se postepeno dodaje šećer. Miješanje treba biti lagano i kontinuirano, kako bi se šlag ravnomjerno umutio i dobio kremastu konzistenciju. Kada je šlag gotov, dodaje se mlijeko kako bi se krema razrijedila i dobila glatku teksturu.

Krema se može aromatizirati različitim okusima, poput vanilije ili čokolade. Za aromatizaciju kreme, dodaju se ekstrakti okusa. Šlag krema se također može obojati kako bi se uklopila u temu ili dekoraciju kolača. Kada je krema gotova, može se koristiti za ukrašavanje torti, kolača, muffina i drugih slastica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo