Kupinovo vino
Sastojci za pripremu kupinovog vina:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 2 kg kupina ili 2 litre soka od kupina
- 1 kg šećera
- čajna žličica kvasca
- 1/2 žličice kiseline
- crveni vinski kvasac
- kalijev sorbat
- 3,5 l vode
Kako se pravi kupinovo vino:
- Dezinficirajte svu opremu.
- U posudi za fermentaciju zdrobite kupine i šećer.
- Zakuhajte 1 litru vode i prelijte kupinama i šećerom. Promiješajte da se šećer otopi.
- Ostavite smjesu da se ohladi na oko 20 stupnjeva i dodajte preostale sastojke, dodajući dovoljno vode da napuni vaš fermentor od 3,5 litara.
- Začepite fermentor cjevčicom za ispuhivanje.
- Miješajte smjesu svaki dan tijekom 5-7 dana dok se ne završi najsnažnija fermentacija.
- Nakon otprilike tjedan dana, ulijte vino od kupina u stakleni spremnik i zatvorite ga vodenim zatvaračem. Ostavite smjesu da fermentira oko 3 mjeseca.
- Ostavite kupinovo vino da odleži u bocama prije korištenja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa