Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Recept i priprema /

Kako se pravi domaća tjestenina?

Domaća tjestenina ima najbolji ukusu. Pratite recept i saznajte kako se pravi domaća tjestenina.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Želite napraviti domaću tjesteninu kako rade vaše majke ili bake? Donosimo jednostavan recept za domaću tjesteninu koju nećete moći prestati raditi.

Sastojci za domaću tjesteninu:

1 jaje

100 g brašna

maslinovo ulje

Kako se pravi domaća tjestenina:

U posudu dodajte brašno i jaje te s vilicom razmutite jaje. Dok jaje poprime dovoljno brašna lagano dodajte maslinovo ulje te nastavite miješati. Kada su se sastojci pomiješali mijesite tijesto rukom.

Tijesto ne smije biti pre tvrdo, a ni pre meko. Mora biti podatno i ne smije se lijepiti za prste. Tijesto oblikujte u lopticu te ga umotajte u foliju i ostavite nekoliko minuta na miru. Nakon što je tijesto odstajalo posipajte podlogu na kojem će te valjati brašnom te ga još malo mijesite. U slučaju ako nemate stroj za izradu tjestenine, tijesto izvaljajte pomoću valjka na željenu debljinu tijesta te rukom narežete.

Kada ste izvaljali i narezali tijesto ili pomoću stroja za tjesteninu oblikovali tijesto ostavite tjesteninu da se osuši. Nakon što se osušilo spremno je za upotrebu.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike