Postoji mnogo kombinacija na koji možete pripremiti crni čaj. Najčešći dodaci u šalicu crnog čaja, mlijeka i šećera nalaze se u svakoj kuhinji. Kad dodajete mlijeko, pazite da ga dodate samo malo, i to punomasno mlijeko. To je zato što će dodavanje previše mlijeka previše prigušiti okus čaja.
Drugo način kako se pije crni čaj je dodavanje voća. Sušeno voće, poput komadića manga ili ananasa ili jagode, odlično će odgovarati uz crni čaj. Po želji, možete dodati i svježe voće. Kriška svježeg limuna ili naranče izvrsno će pristajati uz običan crni čaj, a u zimskim mjesecima bit će dobrodošla.
Ako vam se pak ne sviđa niti jedan od prethodnih načina kako se pije crni čaj, pokušajte dodati neke od začina. Ako želite okušati ovaj način, dodajte cimet, zvjezdasti anis, đumbir, crni papar, klinčiće, sjemenke čilija, kumin ili bilo koji drugi začin koji vam se sviđa.
Vrijeme kuhanja čaja obično je 3-5 minuta, ovisno koliko jak čaj želite i kakav crni čaj imate. Što je duže vrijeme kuhanja, to je čaj jači, a ujedno riskirate i mogućnost da čaj postane pretjerano ekstrahiran i gorak. Nadamo se da ste uspjeli naučiti kako se pije crni čaj na vama najbolji način!