Kuhinjski trikovi /

Kako se na pravilan način radi tostiranje oraha?

Image
Foto: Pixabay

Jeste li znali da možete koristiti orahe kao savršenu grickalicu? Tostiranje oraha čini orahe izvrsnim međuobrokom. Saznajte što je tostiranje oraha i kako se tostiraju orasi.

14.2.2023.
13:38
Pixabay
VOYO logo

Tostiranje je proces zagrijavanja hrane kako bi se poboljšao njihov okus i tekstura. Tostiranje omogućuje da se hrana oslobodi prirodnih ulja, što povećava njezinu aromu i hrskavost. Kada se radi o tostiranju oraha, postoje nekoliko načina za postizanje najboljeg okusa i teksture. Postoje dva načina za tostiranje oraha, a to su tostiranje u pećnici i tostiranje na tavi.

Prvo što trebate učiniti za tostiranje oraha je odabrati svježe orahe. Orahe treba čuvati u hladnom i tamnom prostoru kako bi se spriječilo njihovo kvarenje. Za tostiranje oraha u pećnici, prethodno zagrijte pećnicu na 180°C. Ravnomjerno rasporedite orahe na lim za pečenje i stavite ih u pećnicu na 10-15 minuta, ovisno o jačini vaše pećnice i veličini oraha. Nakon 10 minuta, provjerite orahe i protresite lim kako biste osigurali ravnomjerno tostiranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim tostiranja u pećnici, orasi se mogu tostirati i u tavi. Stavite tavu na srednje jaku vatru i zagrijte je nekoliko minuta. Zatim dodajte orahe i neprestano ih miješajte kako bi se ravnomjerno tostirali. Tostirajte orahe oko 5-10 minuta ili dok ne dobiju lijepu zlatno smeđu boju. Tostirani orašasti plodovi se mogu koristiti u raznim jelima i desertima, poput kolača, sladoleda, salata i umaka. Također se mogu koristiti kao zdrava grickalica koja sadrži mnoge hranjive tvari poput zdravih masnoća, proteina i vlakana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo