Tostiranje je proces zagrijavanja hrane kako bi se poboljšao njihov okus i tekstura. Tostiranje omogućuje da se hrana oslobodi prirodnih ulja, što povećava njezinu aromu i hrskavost. Kada se radi o tostiranju oraha, postoje nekoliko načina za postizanje najboljeg okusa i teksture. Postoje dva načina za tostiranje oraha, a to su tostiranje u pećnici i tostiranje na tavi.
Prvo što trebate učiniti za tostiranje oraha je odabrati svježe orahe. Orahe treba čuvati u hladnom i tamnom prostoru kako bi se spriječilo njihovo kvarenje. Za tostiranje oraha u pećnici, prethodno zagrijte pećnicu na 180°C. Ravnomjerno rasporedite orahe na lim za pečenje i stavite ih u pećnicu na 10-15 minuta, ovisno o jačini vaše pećnice i veličini oraha. Nakon 10 minuta, provjerite orahe i protresite lim kako biste osigurali ravnomjerno tostiranje.
Osim tostiranja u pećnici, orasi se mogu tostirati i u tavi. Stavite tavu na srednje jaku vatru i zagrijte je nekoliko minuta. Zatim dodajte orahe i neprestano ih miješajte kako bi se ravnomjerno tostirali. Tostirajte orahe oko 5-10 minuta ili dok ne dobiju lijepu zlatno smeđu boju. Tostirani orašasti plodovi se mogu koristiti u raznim jelima i desertima, poput kolača, sladoleda, salata i umaka. Također se mogu koristiti kao zdrava grickalica koja sadrži mnoge hranjive tvari poput zdravih masnoća, proteina i vlakana.